Softphone

De Avaya one-X® Portal en de Equinox / Workplace softphone zijn applicaties waarmee gebruikers hun telefoons vanaf een pc in een netwerk kunnen beheren.

De Avaya one-X® Portal voor IP Office is een browserbased serveroplossing, geschikt voor Citrix omgeving, die gebruikers toegang biedt tot telefoniefuncties zoals gespreksbeheer, conferentiegesprekken, snelkiezen, oproephistorie, telefoonboeken, voicemail, instant messaging en gefedereerde Presence met Google Talk en Microsoft Lync.

De Avaya Equinox / Workplace sofphone kan op uw laptop, tablet en binnen een Remote Desktop Server (RDS) geïnstalleerd worden. Bij een RDS omgeving is het van belang dat de audio ondersteund wordt. Met deze softphone kunt u thuiswerken alsof u op uw kantoor belt. Voor een passende headset (met draad of draadloos) hebben wij een aantal specifieke vragen.

Microsoft Exchange kalenderintegratie

Uitbreidingen met gadgets van andere aanbieders voor aangepaste verbeteringen van de gebruikersproductiviteit worden ook ondersteund. De Avaya one-X® Portal is geschikt voor  verschillende telefooninterfaces (GSM, analoog, digitaal, IP, draadloos).

Een one-X® Portal Microsoft Outlook invoegtoepassing is beschikbaar. Die zorgt voor gefedereerde Presence, klik-om-te-bellen, oproephistorie en meldingen van inkomende gesprekken met opties om ze aan te nemen of te weigeren, plus visuele voicemail. Al die functies verhogen de productiviteit van gebruikers enorm.

Video softphone

Gebruikers kunnen bij de Power User van Avaya IP Office een USB-webcam aansluiten op een pc en zo videogesprekken voeren met behulp van de video softphone.