U bent hier:  Home  »  Serverruimte  »  Energiebesparing

Energiebesparing

Wist u dat als u koeling op de juiste wijze toepast, u een besparing van 15 tot 40% op stroomverbruik kan realiseren. Een juist klimaat en dus goede koeling van uw serverruimte en serverracks is van groot belang voor de betrouwbare werking en optimale performance.

Voorbeeld:
Heeft u een electrisch opgenomen vermogen van 15 kW aan active componenten in uw computerruimte en we gaan uit van een gemiddelde besparing van 25%, dan:

  • Is uw besparing > € 10.000,00 per jaar;
  • Gaat u serverpark langer mee.

Over de juiste temperatuur van uw serverruimte en serverracks zijn de geleerden het nog niet helemaal eens. Voor de één is 19 graden C de juiste, voor de ander 22. Op zich maakt het ook niet zo veel uit. Voor de apparatuur dan... Als we naar de kosten kijken dan is een hogere temperatuur een betere keuze. Veel belangrijker - wanneer we het over de temperatuur van uw serverruimte hebben - is de fluctuatie van de temperatuur. Een groot temperatuurverschil in een relatief korte tijd is beslist ongewenst! 

Energiebesparing en hogere beschikbarheid gaat vaak gepaart met koeling. Er zijn verschillende wijzen van koeling om tot het gewenste resultaat te komen.


Een aantal soorten koeling hebben wij hieronder weergegeven:

  • Ruimtekoeling met downflowunits en open koude en warme straat; 
  • Ruimtekoeling met downflowunits en gesloten koude straat; 
  • Ruimtekoeling met downflowunits en gesloten racks; 
  • Rackkoeling met geintegreerde DX warmtewisselaar; 
  • Rackkoeling met externe warmtewisselaar; 
  • Koeling op processor niveau.

In het algmeen geldt dat, hoe dichter we bij de bron koelen, hoe minder energie dat kost (kWh). Verder is het van belang dat de koude en warme lucht goed gescheiden worden. De koelinstallatie werkt het meest efficient als de aanzuigtemperatuur zo hoog mogelijk is. Dat is dan ook de reden dat het afsluiten van de koude straat, of het toepassen van Rackkoeling, een enorme efficiëncy-verbetering oplevert!

Onze adviseurs willen u graag informeren welke oplossing voor u de beste is.

Extra info

Bezoekadres:
Mama-Telecom
Industrieweg 20-15
3846 BD  Harderwijk

Correspondentieadres:
Mama-Telecom
Postbus 23
3850 AA ERMELO

 

Telefoon:    0341-467585
Support:     0341-467588

 

E-mail: info@mama-telecom.nl


Kamer van Koophandel
nummer: 08202167


Algemene voorwaarden